Koszykówka: Nie będzie rozbudowy K1. Oświadczenie spółki BM Slam

• 18.12.2017, 14:48
  • Ryszard Binczak
Koszykówka: Nie będzie rozbudowy K1. Oświadczenie spółki BM Slam
Przedstawiciele spółki BM Slam nie doszli do porozumienia z KS Stal. Poniżej prezentujemy w całości oświadczenie przesłane do redakcji przez spółkę Bm Slam Sp. z o.o. w sprawie hali K1

OŚWIADCZENIE
Informujemy, że mimo wielu prób porozumienia z Klubem Sportowym „Stal” sprawa uregulowania użytkowania hali sportowej przy ul. Kusocińskiego 1 nie została pozytywnie rozstrzygnięta ze względu na brak dobrej woli jednej ze stron. W związku z tym zmuszeni zostaliśmy do rozwiązania umowy przedwstępnej zawartej z Centrum Rozwoju Komunalnego SA na sprzedaż obiektu przy ul. Kusocińskiego 1.
Mimo szeregu spotkań i rozmów przeprowadzonych przez prezesa BM SLAM Pawła Matuszewskiego z prezes KS Stal Krystianą Drozd nie udało się wypracować kompromisu w sprawie wcześniejszego zakończenia użytkowania hali przez KS STAL. Nie udało się to także w drodze mediacji przy udziale CRK SA, mimo gotowości do dużych ustępstw na rzecz KS STAL z naszej strony. Naszym zdaniem KS STAL nigdy nie stworzyła warunków do rozpoczęcia negocjacji, bo nie doszło nawet do merytorycznych rozmów w tym zakresie. Rozpoczęcie takich rozmów warunkowała spełnieniem swoich żądań w zakresie niezwiązanym ze skróceniem okresu użytkowania hali. Podczas licznych spotkań prezes Krystiana Drozd stawiała nam nieuzasadnione ekonomiczne żądania zapłaty na rzecz jej klubu kwoty blisko 1 mln zł. W sytuacji braku chęci wypracowania kompromisu Zarząd BM SLAM nie widzi dalszej możliwości prowadzenia rozmów z KS STAL, o czym poinformował zainteresowaną stronę.

Ryszard Binczak

Podziel się:

Oceń:

Komentarze (1)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu _______. _________ z siedzibą w ________ jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.
PRAWDA
PRAWDA 18.12.2017, 15:29
KONIEC KOSZYKÓWKI JEST JUŻ BLISKI.....

Pozostałe